Jacoliene van Burgsteden – Vinyasa Yoga

Vinyasa = to place in a special way

In een Vinyasa les volgen de houdingen elkaar op in een vloeiende reeks met als doel het lichaam stap voor stap voor te bereiden naar een peak pose. De verbinding van de ademhaling met het lichaam en de geest staan centraal. Graag verzorg ik een les die in het teken zal staan van (ujjayi) ademhaling – flow – kracht en flexibiliteit.

Yoga is voor mij bewustwording. Bewustwording van lijf, adem, gedachten, (voor)oordelen, patronen, beperkingen, kracht, de wereld om me heen…… Yoga maakt me blij.

Ik ben verlief geworden op Vinyasa yoga omdat ik hou van de uitdagende vorm, de combinatie van ujjayi ademhaling met de bewegingen. Het zorgt ervoor dat je even in het moment komt, je grenzen opzoekt, erover heen gaat en ontdekt dat dat je schaadt, waardoor je besluit om het anders te gaan doen. De lessen op de mat werken door in het dagelijks leven. De flow in de Vinyasa les werpt zijn vruchten af voor de flow in je leven. Laat je meevoeren door de stroom en ontdek dat het eigenlijk allemaal heel simpel is.

Meer info: www. shakti-yoga.nl en www.yogastudiohoevelaken.nl