Anita van de Wakker – Vinyasa yoga

Wat een geluk heb ik dat ik al ruim tien jaar mijn passie voor yoga mag doorgeven aan anderen! Als zesjarig meisje begon ik met turnen en eigenlijk ben ik nooit meer gestopt met dagelijks bewegen. Sinds mijn tienertijd was ik, naast het werken in het basisonderwijs, jarenlang een aerobic-, steps- en pilatesdocent.

Totdat ik ongeveer tien jaar geleden in aanraking kwam met yoga. Ik voelde al gauw dat ik deze prachtige ervaring van ontspanning, bij jezelf komen, je vitaler en krachtiger voelen zo veel mogelijk wilde doorgeven aan anderen. Ik ben mij gaan verdiepen in yoga en doe dat nog steeds. Je bent met yoga echt nooit uitgeleerd!

Yoga heeft mij geleerd te gronden en in goed contact te komen met jezelf. Wat is het heerlijk om even uit je hoofd te gaan en je aandacht naar je lichaam en je adem te sturen. En… wat ben ik dankbaar om dit te kunnen en mogen delen met anderen.

Ik zal op het Yogafestival Amersfoort een Vinyasa yogales gaan geven. Vinyasa yoga is een meer dynamische en actieve vorm van yoga. Het wordt ook wel Flow yoga genoemd, omdat de houdingen geleidelijk en soepel in elkaar overgaan. Vinyasa betekent ‘adem-gesynchroniseerde beweging’. De ademhaling is een essentieel onderdeel van deze yoga, omdat de bewegingen gesynchroniseerd met de adem worden uitgevoerd. De asana’s worden met elkaar verbonden in een aantal vloeiende bewegingen.

De les heeft een regelmatige doorgaande flow en is voor zowel beginners als meer gevorderden goed te volgen.

Wij gaan er samen weer een fantastisch Yoga Festival van maken!

Meer informatie: www.yogavrij.com 

Fotograaf: Ton Tolboom