Anouk Damen – Meditatie voor beginners

Meditatie is een waardevolle manier om inzicht in jezelf te krijgen en je bewustzijn te vergroten. Mediteren helpt je om meer rust te ervaren, dichterbij jezelf te blijven en bewuster met situaties in je leven om te gaan.

Ben je nieuwsgierig naar wat meditatie voor jou kan betekenen? Kom dan zeker langs!

Mediteren met beide benen op de grond

Soms vinden mensen mediteren zweverig. Dat hoeft het niet te zijn. Om meditatie voor iedereen toegankelijk te maken begeleid ik meditaties op een frisse manier. Ik laat je zien dat mediteren iets concreets is dat je verder helpt en dat jij zelf kunt doen. Daarnaast blijkt uit steeds meer onderzoeken de positieve werking van mediteren op onze psychische en lichamelijk gezondheid, zoals: stress, depressie, angst, ADHD, bloeddruk, hartslag, ademhaling en immuunsysteem.

Wat ga je tijdens de meditaties doen?
Tijdens de meditatie probeer je op te merken wat je in het moment ervaart. Je oefent:

  • je aandacht (je bewustzijn) om opmerkzaam te blijven met een open en liefdevolle houding;
  • toe te laten wat je ervaart (lichamelijk, gedachten en emoties);
  • te herkennen als je afgeleid raakt.

Door dit tijdens meditatie te oefenen, helpt het je ook om in je dagelijks leven op te merken wat je ervaart, dit toe te laten en op te merken als je afgeleid raakt. Daardoor kun je makkelijker focussen in het moment en bewuste keuzes maken.

Wat levert deze workshop jou op?

  • Korte achtergrond kennis en basiselementen van mediteren.
  • Een kennismaking met verschillende meditatievormen (ademhalings- en inzichtmeditatie).
  • Praktische tips om zelfstandig/thuis te mediteren van mij persoonlijk en van elkaar!

Wie ben ik?
Mijn naam is Anouk (32 jaar). Samen met mijn vriend Jeffrey ben ik eigenaar van VolBewust. Wij coachen 20 & 30’ers in bewustwording en persoonlijk leiderschap. We hebben onze eigen locatie in het prachtige Eemklooster. Hier geef ik, naast personal coaching en groepsprogramma’s, ook meditaties. Zo organiseer ik je elke 2e zondag van de maand een Stadsverlichting (gratis) en mediatiecursussen voor beginners.

Elke dag geniet ik van wat ik doe. Bijna elke dag 😉 Soms kom ik situaties tegen, die me aardig uitdagen of pijnlijk zijn. Meditatie helpt mij om rust in mezelf te vinden. Om in het moment te vertragen en te ervaren wat er speelt. Daardoor merk ik eerder signalen op en blijf ik dichterbij mezelf. Dit helpt mij de juiste keuzes te maken en op een effectieve manier met die situaties om te gaan. Zo leer en groei ik elke dag. En dat gun ik jou ook. Meer weten over mij en VolBewust? Kijk op www.volbewust.nl.

Wil je ervaren hoe mediteren voor jou is?  Kom dan naar deze workshop!

Je bent meer dan welkom!

Anouk