Eva & Nancy – Ashtanga yoga

Yoga- maatjes en Bindi collega’s Nancy de Laat en Eva van Zuiden bundelen tijdens het Yoga Festival hun krachten om jou optimaal de schoonheid van Ashtanga Yoga te kunnen laten ervaren.

Nancy zal de asanas tijdens het Festival aan je tonen en instrueren. Ondertussen assisteert en begeleidt Eva je (verder) in de houding. Beide dames hechten grote waarde aan het veilig beoefenen van yoga en willen als team laten zien hoe toegankelijk deze uitdagende vorm van yoga kan zijn. Op maandelijkse basis verzorgen ze voor Blackbird Yoga een veelbezochte, 90 minuten durende Ashtanga les in de stad Amersfoort.

Ashtanga Yoga is een dynamische opeenvolging van houdingen, die gekoppeld wordt aan het ritme van de Ujjayi-adem. De houdingen zijn allemaal verbonden door de beweging die ‘Vinyasa’ genoemd wordt. Dankzij de flow van beweging en adem ontstaat er een sterker gevoel van lichaamsbewustzijn, waardoor de geest stil kan worden en jij een bewegende meditatie kunt ervaren.

Speciaal voor het Festival zal de les worden aangepast aan de beschikbaar gestelde tijd van een uur (een deel van de primairy series). De les is toegankelijk voor iedereen, Ashtanga- rotten en groentjes.

Tot op de mat!