Jeannine de Klerk – mindful yoga-in-the-mix les

Mijn naam is Jeannine de Klerk. Op het yogafestival verzorg ik een mindful yoga-in-the-mix les. Yoga is voor mij leven, verzachten, voelen, bewustworden en ook spelen! We kunnen vaak zo in de serieuzigheid schieten waardoor yoga ook weer een project dreigt te worden waarin perfectionisme en doelgerichtheid stamgasten zijn. Met als gevolg dat we het plezier van gewiebel, omvallen, een oefening die ineens top gaat, vergeten.

Yoga is een middel om het leven dieper te ervaren, uit te hangen in het veld van aanwezigheid. De yogamat als microkosmos waarin je in een gecondenseerde vorm kunt verkennen wie en waar je bent. Yoga als uitnodiging om vrienden te worden met je lichaam precies zoals het nu is, vrienden te worden met het huidige moment, ongeacht de ‘smaak’ van het moment. Daarin ligt vrede besloten.

Mijn lessen zijn ontstaan op de internationale retraites met Jeff Foster (internationaal spreker over non-dualiteit/mindfulness en auteur), waar ik al meer dan 10 jaar betrokken ben bij de organisatie. Zo ben ik onder andere zijn vaste yogadocente en coach voor deelnemers op zijn retraites.

De universele boodschap zoals die door Jeff en vele anderen wordt verwoord resoneert diep in mij en heeft grote invloed gehad op wie ik nu ben en hoe ik nu in het leven sta. Een boodschap die gaat over eenheidsbewustzijn, mindfulness, het stoppen van het zoeken naar ‘beter’ of ‘meer’ of ‘anders’ en aanwezigheid in het moment. Natuurlijkerwijze is het fundament van mijn lessen gebouwd op dit gedachtengoed. Alles wat ik nu doe is daaruit geboren.

Misschien klinkt het gek, maar ik zie mezelf niet zozeer als yogajuf, maar meer als iemand die de gelegenheid wil creëren om Thuis te komen. Alles wat daaraan bijdraagt weef ik vloeiend in elkaar. De lessen zijn een tapijt van yoga, meditatie, energiewerk, do-in (zelf massage), chi kung, mantra’s zingen. Soms wat gekke oefeningen ter verhoging van de speelvreugde en als afronding een mjammie eindontspanning. Waar mogelijk geef ik opties om de oefeningen aan te passen zodat iedereen kan meedoen. Mijn stijl is rustig, geaard, actief, speels, humor, diep.

Naast yoga docente ben ik mindful coach, stembevrijder en geef ik af en toe trainingen in het bedrijfsleven. Alles wat ik doe is ‘the mindful way’. Zo ook in de coachingsessies, geen gefix en klaar in 5 sessies maar een verandering van levenshouding waardoor er meer rust kan ontstaan. Verder ben ik met veel plezier ook mooimaakster van mens & huis.

Je bent welkom zoals je bent. Superleuk als je mee komt doen!

Voor meer informatie:
Website               : www.jeanninemindfulyoga.nl
Email                    : thuis@jeanninedeklerk.nl
Telefoon             : 06 4462 0870