Jorinde Gommans – Een introductie in Mindfulness Meditatie

Wat een dankbaar gevoel, dat ik je mag laten kennismaken met een vorm van meditatie waarmee ik de afgelopen jaren veel over mijzelf heb geleerd en meer rust, acceptatie & vertrouwen heb ontwikkeld in mijn leven.

Tot 6 jaar geleden werkte ik als trainer, coach & leidinggevende in het bedrijfsleven. Ik was veel onderweg, maakte lange dagen en was voornamelijk bezig met het behalen van targets. Een periode waarin ik veel heb mogen leren, mooie ontmoetingen heb gehad en mijzelf ook erg tegen ben gekomen.

Na een intense periode waarin veel dingen veranderden ontdekte ik yoga & meditatie. Een half jaar later besloot ik mijn werk op te zeggen en naar India te gaan en mij verder te verdiepen in deze twee levenskunsten. Na een jaar in het buitenland te zijn geweest, ging de reis verder in Nederland. Na verschillende opleidingen, startte ik twee jaar geleden met de opleiding voor mindfulnessdocente aan het Radboud UMC in Nijmegen.

Sindsdien geef ik naast yogales ook mindfulnesstrainingen, zowel voor bedrijven als particulieren. Dit combineer ik met het organiseren van Deep Relax Yoga & Mindfulness Retreats, in binnen en buitenland. Want naast yoga & meditatie is reizen iets waar ik heel blij van word.

Workshop – Introductie in Mindfulness

In deze korte, ervaringsgerichte workshop maak je kennis met het begrip ‘mindfulness’. Een begrip wat veelvuldig wordt gebruikt in onze samenleving. Maar wat is het eigenlijk? Wanneer ben je mindful? En hoe word je het? En, hoe kan het je helpen in omgaan met stressvolle situaties?

Mindfulness wordt ook wel gedefinieerd als: “Het bewust en zonder oordeel aandacht geven aan het moment”. Wanneer wij deze vaardigheid trainen kunnen we beter observeren wat zich in ons lichaam en in onze geest voordoet, zonder dat we hier direct op moeten reageren/anticiperen of de situatie moeten veranderen.

Het gebeurt namelijk velen van ons regelmatig, dat onze gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst en in beslag worden genomen door gevoelens van zorgen, frustraties, eisen en verantwoordelijkheden. We willen vaak dat de dingen anders zijn dan hoe ze zijn op dit moment, vooral wanneer er problemen zijn zoals stress, pijn of ziekte. Als je hierdoor komt vast te zitten in belemmerende patronen vraagt dat veel energie.

Mindfulness kan ons helpen om direct naar onze ervaring te gaan en zo vanuit meer acceptatie en wijsheid met de uitdagingen van het leven om te gaan. Dit kan onze kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren.

In deze workshop mag je komen ervaren wat mindfulness voor jou betekent, hoe het je kan ondersteunen in goede zelfzorg en hoe het je kan helpen in omgaan met stressvolle situaties in het leven.

www.jorindegommans.nl

.