José van der Loop – Yoga filosofie

Yogafilosofie, de diepere betekenis van yoga Raja yoga; Klassieke Tantra

Mijn naam is José van der Loop. In de afgelopen 15 jaar heb ik mij verdiept in Indiase geschriften waar ik zo van houd. Zoals de Yoga Sutra’s van Patanjali, de Tantra traditie en de non-dualistische Advaita tradities. En wat geweldig dat ik tijdens deze tweede editie weer twee workshops mag geven!

Ik neem je graag mee in mijn enthousiasme voor de filosofie achter yoga en hoop van harte je te ontmoeten, inspireren en je de diepe ervaring en betekenis van deze tradities mee te geven!

Workshop 1
Het onverdeelde Zelf – Essentie van de klassieke Tantra
Ontdek en ervaar Tantra uit verschillende Indiase tradities. Maak kennis met diverse methoden en meditaties. Verken de werkelijke betekenis van Siva en Sakti en hoe de klassieke Tantra de kracht van je eigen intuïtieve inzicht vergroot via diepe transformatie door kennis en inzicht, en hoe dit pad een weg is van devotie, ritueel, mantra, beoefening en direct ervaren van je werkelijke Zelf. Wat betekent het om het Zelf in jezelf echt te herkennen, en je verbinding met alles? 
Je maakt ook kennis met het bekende ‘Vijnana Bhairava Tantra’ geschrift. Deze workshop is een must voor iedereen die meer diepgang en werkelijk begrip wil hebben van de rijke, samenhangende en alomvattende Tantra traditie!

Workshop 2
Raja Yoga – De Yoga Sutra’s van Patañjali
De yoga-aforismen van Patañjali vormen dé basistekst op het gebied van Raja-yoga. Zij beschrijven op briljante wijze systematisch een geestelijke weg die tot verlichting leidt. Dat is precies waar het deze workshop over gaat: de fundamenten van yoga zoals dat in deze sutra compleet wordt uiteengezet.

Patañjali, de opsteller van deze sutra, werpt helder licht op de innerlijke werking van het denkvermogen, zijn neigingen en toestanden waarin het vast kan komen te zitten, én hoe deze te overwinnen. Daarmee biedt hij een geweldige en praktische handreiking om via transformatie van bewustzijn tot bevrijding en verlichting te komen. Ik neem je graag mee op deze reis in deze workshop!

 Sutra’s, wat zijn dat, waar komen ze vandaan
 Uitgangspunten van de Yoga Sutra’s
 Het 8-voudig pad (Ashtanga yoga)
 We gaan mediteren!

Meer informatie tref je ook op www.yogafilosofie.nl
Tot 25 en 26 mei!
Liefs, José