Katerina Poposka – Yoga & Massage

Hallo lieve Yoga Festival Amersfoort bezoeker! Mijn naam is Katerina Poposka. Vorig jaar heb je mij wellicht al ontmoet voor een stoelmassage. Massage en Yoga zijn mijn passies en mijn werk. Een hele fijne en dankbare combinatie, ik zie het verschil in mensen van voor en na een yogales of massage en dit geeft mij zoveel voldoening en energie.
Deze editie zal ik het hele weekend te vinden zijn voor yogamassage. Een krachtige mix van yoga houdingen gecombineerd met massage zorgen voor een diepe ontspanning. Terwijl je op een zachte mat ligt worden rekkingen, strekkingen en drukpuntmassage toegepast. Je kunt hierna soepel en energiek verder met je yoga festival planning 😉

Op zaterdag geef ik ook een Hatha Yoga les. De klassieke vorm van yoga, waarin subtiele of
uitdagende houdingen eerst dynamisch worden beoefend als voorbereiding voor de statische
houding. In de statische houding verstillen we, zoeken we naar het evenwicht tussen in- en
ontspanning.

Welke kracht is er nodig om de houding te kunnen aannemen en welke spieren mag je
juist ontspannen. Verstilling om jezelf te kunnen ervaren in de houding, zoals je nu bent. Hier neemt de adem een belangrijke rol in. De adem is de dragende kracht van iedere beweging en bundelt je concentratie zodat je bewustzijn creëert op punten in je lichaam.

Dat kan fijn zijn maar ook confronterend wanneer je stijfheid of slapte tegenkomt. Ervaren wat er op dit moment is en hier tevreden mee zijn is een belangrijk aspect in Hatha. We willen soms te graag presteren, een houding net zo goed uitvoeren als degene naast je. Dit loslaten en contact maken met je eigen lichaam brengt je thuis bij jezelf. De les sluiten we af met een savasana, eindontspanning.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Meer informatie: www.lotustouch.nl