Lonneke Aerts- Cacao ceremonie & Ecstatic Yoga

Cacaoceremonie als opening van Ecstatic dance
Als opening van de Ecstatic dance zullen we een cacaoceremonie houden. Lonneke zal ons op een subtiele wijze meenemen met de pure spirit van de cacao. Cacaoceremonie is een traditie die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. Hier ontdekte ze de liefdevolle en helende kracht van pure cacao.

De 100% pure, onbewerkte cacao bevat vele antioxidanten en mineralen zoals magnesium. Dit zorgt ervoor dat je bindweefsel en spieren zich meer ontspannen, met name rondom het hart. Doordat we ons hart openen, laagjes laten versmelten, voelen we ons energetisch en lichamelijk ontspannen en vrij!

De cacao opent je hart en creëert een mooie verbinding met jezelf én met elkaar. Dit zal onze Ecstatic dance nog bijzonderder maken! So join us, fort his heart opening estatic dance journey!

Ecstatic Yoga:
Wij, Ineke (conscious music DJ) en Lonneke (yoga docent), nodigen je uit voor een heerlijke workshop, een speelse reis door yoga en ecstatic dance muziek.
Een ervaring waarin je los mag komen van het alledaagse, waarin je steeds meer weg beweegt van je hoofd en je gedachten, en verbinding maakt met jouw lichaam en hart.
We nemen je mee door verschillende fases van muziek en flow yoga, waarbij we afwijken van de uitgestippelde paden. Je krijgt ruimte om te voelen, en mag bewegen zoals dat voor jou het fijnste aanvoelt…. rekken, strekken, schudden, springen, dansen, stil staan, wiebelen… just feel, flow en let go.

CACAO
Het drinken van ceremoniële cacao komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Cacao werd daar gezien als een liefdevol en helend medicijn.

De 100% pure, onbewerkte cacao bevat vele antioxidanten en mineralen zoals magnesium. Magnesium staat ook wel bekend als het mineraal dat je ontspant: het ontspant je bindweefsel, je spieren en laat spanning verdwijnen. Wanneer we cacao drinken gaat de meeste magnesium direct naar het hart om te ontspannen en los te laten.

Cacao wordt gezien als een subtiele en natuurlijk medicijn, wat je hart opent. Laagjes die je om je hart hebt heen gelegd, smelten langzaam weg. In combinatie met het zetten van een intentie zal deze workshop een Heart Opening Journey zijn.

Over Lonneke Aerts

Lonneke heeft altijd al grote interesse gehad in het menselijk lichaam. Na haar opleiding fysiotherapie heeft zij gewerkt als fysiotherapeut en groepsles instructeur van verschillende groepslessen in sportcentra.  

Tijdens en na een periode van ziekte ontdekte Lonneke wat yoga voor haar betekende. Waar al het andere niet meer mogelijk was, bleef ze door yoga op een zachte manier contact houden met haar lichaam. Elke dag weer voelen wat er mogelijk is, ruimte creëren, bewust ademen, accepteren wat er is. Sindsdien is zij gefascineerd door de werking van yoga op lichaam en geest.

Ze volgde 3 opleidingen; 200 uur Vinyasa Yoga bij Yoga Moves, en 100 + 150 uur Yin Yoga bij Stillness in Yoga, en geeft wekelijks yogalessen en workshops bij verschillende yogastudio’s 

Daarnaast is Lonneke verliefd geworden op de krachtige, hartopenende en hartverwarmende werking van cacao en faciliteert cacao ceremonies. Cacao zorgt voor een magische ervaring van loslaten, voelen en verbinding maken met je hart.