Naomi ten Bokkel Huinink – Power Yoga

“Goedemorgen zonder zorgen!” Ik val gelijk met de vrolijke deur in huis! Want dit is één van mijn favoriete uitspraken, die ik jou graag wil meegeven in de yogales die ik zondagochtend mag geven. Power Yoga staat voor meditatie door beweging. Tijdens de les die ik zal geven op het Yoga Festival, richten we de aandacht op het lichamelijke aspect.

Door de adem zullen we lichaam en geest met elkaar verbinden, wat er automatisch voor zorgt dat je géén tijd hebt om aan je to-do lijstje, zorgen, of de boodschappen van morgen te denken. Want in een wereld waarin we vooral bezig zijn met alles wat we nog moeten en willen bereiken, is het steeds belangrijker om terug te gaan naar de basis: je lichaam, je adem.

Yoga zorgt ervoor dat je leert loslaten. Ik heb dit zelf ervaren toen ik als sportieveling en danseres mijn rug brak. Vrij bewegen was toen niet meer vanzelfsprekend. Ondanks onzekere vooruitzichten was ik vastbesloten om weer de controle terug te krijgen over mijn lichaam, hier ontdekte ik de kracht van yoga. En het herstellen lukte. Daarnaast leerde yoga mij het loslaten van de angsten die ik voelde in mijn gedachten en hart. Zoveel bijzondere leeraren hebben mij hierbij geholpen waar ik super dankbaar voor ben. En daarom wil ik mijn passie door geven aan jou, om je te laten ervaren wat yoga voor jou kan doen.