Nicolien Nijland – Menstruatie & Mooncyclus

Menstruatie & Mooncyclus

Maar liefst 30 tot 80% van de vrouwen heeft last van menstruatie- en/of PMS-klachten. In tegenstelling tot wat we vaak denken is het echt niet oke om elke maand pijn te voelen. De klachten kunnen variëren van hoofdpijn, stemmingswisselingen, eetbuien, irritatie, boosheid, vocht vasthouden, buikkrampen, rugpijn, vermoeidheid, emotioneel labieler, depressieve klachten, misselijkheid, huidproblemen.

Doordat we gedurende de eeuwen steeds verder verwijderd zijn van het samenleven met de natuur, zijn we ook verder afgeraakt van onze eigen natuur. Door niet meer te voelen wat je lichaam nodig heeft en altijd door te gaan, ontstaan er lichamelijke klachten. Het lijkt normaal dat je maan-tijd met pijn gepaard gaat, maar dat is helemaal niet normaal! Als je weet hoe je goed voor jezelf kan zorgen wordt het een hele fijne periode waarin je tijd voor jezelf hebt.

In deze workshop ga ik je tools geven hoe je je kracht volledig in eigen hand kunt nemen. Hoe gemakkelijk het is om je te verbinden met de natuur en de universele wijsheid die we allemaal in ons hebben.

Wij vrouwen hebben het geluk dat we een maandelijkse cyclus van onszelf hebben. Veel zien dit als een last, maar door deze cyclus te gaan eren kun je zoveel meer balans in je leven creëren. Onze menstruatiecyclus is de basis van de scheppingskracht. Je schept nieuw leven (niet met je menstruatie natuurlijk, maar met het proces wat tot de menstruatie leidt), maar je schept ook een ongelofelijke creatiekracht voor jezelf en voor anderen.

Ik ben natuurgeneeskundig therapeut en priesteres. Wat inhoudt dat ik me verbind met de natuur, haar mijn wegwijzer en heler laat zijn.

Nadat ik ongeveer 10 jaar in de wereld van het interieur design had gewerkt begon het steeds meer te knagen dat ik dit niet meer wilde doen. Ik negeerde dit gevoel “want dit is toch waar ik voor gekozen heb”, maar als ik diep van binnen keek was ik niet echt gelukkig. Ik sprankelde niet van de energie.

Na verschillende opleidingen in het Sjamanisme en Natuurgeneeskunde ontdekte ik de sleutels die leidden tot het creëren van je eigen innerlijke balans. Ik voel dat dit mijn pad is, ik vond de weg van mijn oorspronkelijke zielenpad weer terug en daarmee de balans in mijn leven.

Meer informatie: www.green-goddess.nl