Rachel – Emotional Freedom Techniques

Workshop maak kennis met Emotional Freedom Techniques!

Rachel (32) is een ervaren coach voor Millenials en Young professionals. Rachel leert professionals door (online) coaching geluk te vinden in hun werk. Daarnaast is zij yogadocent en organiseert Rachel retreats waar coaching en yoga samenkomen.

De workshop

We hebben allemaal wel negatieve emoties die zich hebben vastgezet in ons geheugen. Deze emoties beïnvloeden onze keuzes meer dan we eigenlijk zouden willen. Hoe heerlijk zou het zijn als we die emoties kunnen loskoppelen van de gebeurtenissen die ze opwekken?

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. EFT is een korte en makkelijk te onthouden methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen. Deze methode is gebaseerd op de Oosterse acupressuur en de moderne psychologie.

Met EFT kun je op een vriendelijke, positieve, snelle en zeer effectieve manier angsten, negatieve emoties en hier aan verbonden fysieke klachten in een korte tijd kwijt raken. Het is een veilige methode zonder nare bijwerkingen. En niet alleen angsten. Het werkt ook bijzonder effectief bij trauma’s, slapeloosheid, stress, burnout, onzekerheid en nog veel meer.

Bij EFT maken we gebruik van specifieke herinneringen waaraan een ongewenst negatieve emotie gekoppeld is. Door gebruik te maken van focus en de juiste woorden maken we verbinding met de herinnering zodat we die in het hier en nu weer kunnen voelen. Vervolgens neutraliseren we deze negatieve emotie met behulp van acupressuur. We bekloppen een aantal punten op  het gezicht, lichaam en handen waardoor de negatieve spanning wordt geneutraliseerd.

De techniek heeft een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en vermindert in die gebieden de te hoge prikkelactiviteit. Het verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen. EFT is bijna te simpel.

Tijdens de workshop laat Rachel jouw op een eenvoudige manier kennismaken met EFT en leert ze je hoe je deze techniek zelf kunt toepassen.

Creëer je eigen innerlijke rust en kom los van vastgelopen emoties.

Meer informatie:  www.rachelbarnes.nl en www.colourflow.nl