Thirza van de Hoef – Vijnana Yoga

Tidens het festival zal ik vijnana yoga aanbieden. Vijnana is een vorm die niet bij het grote publiek bekend is. Het is een vorm van yoga die wat minder verwesterd is en meer de oude stijl van yoga aanhoudt.
De basis van de vijnana yoga ligt in Israël. De grondlegster is Orit Sen Gupta. Vijnana is een actieve vorm van yoga, waarbij we de adem gebruiken om onze wervelkolom in de juiste stand te brengen en van daaruit de houding te vormen.

Jnana betekent kennis. Vijnana betekent ‘kennis van binnenuit’. In vijnana yoga wordt er actief gewerkt met de adem en specifieker, met de vayu’s. Vayu betekent ‘wind’ en Vayu is tevens de Hindoe god van de wind.
Vijnana yoga is een vorm van yoga die werkt met de adem en, van daaruit, de juiste alignment van de wervelkolom. Met behulp van de vayu’s zijn we in staat om meer ons subtiele lichaam aan te spreken. De beoefening van de asana’s met preciesie, zachtheid en gecentered, samen met de vayus, laat je naar binnen keren.

Korte bio Thirza van de Hoef
Thirza: “Wanneer we met aandacht yoga beoefenen, wordt yoga meditatie in beweging. Al het buigen en stretchen en omkeren en twisten wordt dan een krachtige manier om onze geest helder te krijgen, ons hart te openen en onze oordelen te laten varen.”

Binnen yoga-land is Thirza een vrij bekende naam. Misschien dat je haar ook wel kent van het blad Happinez of van Yogamagazine of ben je haar tegengekomen op festivals als bv. Lowlands en Healthy Fest.
Ze is een yoga-docente bij wie je je direct op je gemak voelt. Met haar warme persoonlijkheid, haar humor, haar professionaliteit en haar plezier geeft ze elke les inhoud. Door haar oog en aandacht voor het individu ziet zij precies wat er nodig is.

Een veel gehoorde uitspraak van Thirza is: Maak het niet te serieus, vergeet niet ook te
spelen op je mat!!!

Thirza is opgeleid in vijnana, yin en ashtanga-vinyasa yoga. Zij is een zeer gedegen docent, die veel kennis bezit die ze ook over kan dragen. Ze geeft inmiddels 14 jaar met heel veel plezier – in binnen- en buitenland – les.

thirza