Tim de Ruiter – Rocket Yoga

Workshop Rocket Yoga
Klaar om je te lanceren van de yogamat? Dit is Rocket Yoga, ontworpen door Larry Schultz in de jaren 80 in San Francisco. Gebaseerd op het Ashtanga Vinyasa systeem echter worden studenten gemotiveerd om hun practice aan te passen naar persoonlijke voorkeur.

Waarom noemen we het “Rocket?” Volgens Bob Weir van de band Grateful Dead brengt het je sneller naar de bestemming!

In deze workshop zal er een korte introductie zijn en daarna een pittige practice. Ietsje sneller dan Ashtanga, verschillende overgangen en dat alles op funky beats. Wat kun je verwachten? Veel ademen, veel plezier en een beetje zweet.

Biografie Tim
Van jongs af aan was Tim al geïnteresseerd in het fysieke lichaam en was altijd actief bezig. De eerste keer yoga voelde onnatuurlijk en tevens ook vertrouwd aan. Mijn interesse veranderde in passie, wat overging in het volgen van een opleiding tot docent. In de zomer van 2014 naar Thailand gereisd voor een opleiding Ashtanga Vinyasa en sindsdien besloten om full-time les te geven.

Naast het fysieke aspect kan ik het emotionele en spirituele enorm waarderen. Elke keer weer besef ik hoe de practice op de mat is verbonden met het dagelijks leven. De meeste lessen zijn fysiek uitdagend, gebaseerd op beweging en humor.
“May your practice be a spiritual practice.”